Hlavní obsah

VIDEO: Policie přes noc v Praze zkontrolovala 5 tisíc řidičů, 23 bylo opilých

Novinky, pno
PRAHA

V noci na pátek do ulici Prahy vyrazilo 120 policistů, kteří na několika kontrolovali řidiče. Akce byla zaměřena zejména na požívání alkoholu. Z více než pěti tisíc řidičů nadýchalo alkohol 23.

Článek

Policisté zahájili kontroly po dvaadvacáté hodině. Policisté měli k dispozici i mobilní kancelář, ve které mohli úředníci magistrátu rovnou řešit přestupky odhalených hříšníků.

Podle vedoucího Dopravního inspektorátu Policie ČR v Praze Pavla Švrčuly byla akce zejména preventivní. „Chceme, aby řidiči věděli, že v ulicích jsme. Zaměřili jsme se i na pátrání po kradených vozech a osobách,“ doplnil Švrčula. Policisté o akci veřejnost informovali předem.

Řidiči potkávali policisty na pětadvaceti stanovištích, kde muži a ženy zákona zkontrolovali 5 180 vozidel. „Zjistili celkem 190 přestupků a uložili 153 pokut v celkové výši 103 tisíc korun. Dalších 37 řidičů poslali do správního řízení,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Alkohol policisté zjistili u 23 řidičů, více problémů bylo jen s nevyhovujícím technickým stavem vozů. Devatenáct řidičů nedodrželo předepsanou rychlost a čtyři cestovali Prahou bez použití bezpečnostních pásů.

Reklama

Výběr článků

Načítám