Hlavní obsah

VIDEO: Na drogách a bez řidičáku zabil autem matku se synem, dostal pět let

Právo, Novinky, ner, pno
CHRUDIM
Aktualizováno

Okresní soud v Chrudimi poslal v úterý šestadvacetiletého Luboše Sahulu na pět let do vězení. Sahula letos v květnu vjel vozem na chodník v Chrasti u Chrudimi, kde zabil osmadvacetiletou ženu a jejího tříletého syna. To vše na vlastní oči viděl další čtyřletý syn.

Článek

Sahula má problémy se zákonem dlouhodobě. Byl už několikrát trestaný za krádeže a řízení bez řidičského oprávnění. Řidičský průkaz přitom nikdy neměl. Naposledy byl z vězení propuštěn loni v červenci.

Nynější trest vynesl samosoudce Okresního soudu v Chrudimi Petr Žanda za způsobení smrtelné nehody v Chrasti u Chrudimi letos 22.května. Sahula opět řídil půjčený vůz, jeho jízda však skončila tragicky.

Rozhovor s Markem Novákem, který přišel kvůli narkomanovi o ženu a dítě. Zdroj: TV Prima

Státní zástupce Sahulu žaloval pro řízení pod vlivem psychotropních látek, maření úředního rozhodnutí a ublížení na zdraví. Prokázalo se totiž, že před jízdou si vzal pervitin. Soudy mu opakovaně zakázaly řídit.

Obžaloba pro Sahulu požadovala trest na horní hranici trestní sazby, tedy pětiletý žalář. Státní zástupce se domnívá, že se jedná o nepoučitelného člověka. Zmocněnec pozůstalých pro ně žádal také finanční odškodnění ve výši celkem 1,9 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám