Hlavní obsah

VIDEO: Muž z Václavovic nejspíš zabil manželku, syna a pak sebe

Právo, Novinky, hon, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Policisté vyšetřující sobotní nález tří mrtvých těl ve Václavovicích na severu Moravy v neděli po poledni oznámili, že šlo nejspíš o dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Mrtvá těla dvou dospělých a dítěte našli hasiči v sobotu v rodinném domku. Pravděpodobným vrahem byl manžel.

Článek

Podle kriminalistů šlo v případu o fyzické násilí. V domku ve Václavovicích u Vratimova na Ostravsku bylo nalezeno tělo čtyřletého chlapce a jeho mladých rodičů.

Policie zatím vyloučila že by šlo o střelbu. „Na místě byly nalezeny krevní stopy, mechanismus zranění je ale stále předmětem vyšetřování,“ řekl mluvčí severomoravské policie Stanislav Sobol.

Tragédie se stala v rodinném domku ve Václavovicích.foto: Právo/Aleš Honus

Rodina bydlela v domku asi jeden rok. „Zatím vůbec neznáme motiv, neví se ani to, zda byl vrahem manžel nebo manželka. Žádný dopis na rozloučenou nalezen nebyl, nyní probíhají výslechy svědků, které by měly vysvětlit okolnosti případu,“ doplnil Sobol.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Že by v domě zabíjel někdo jiný než lidé uvnitř, policisté téměř se stoprocentní jistotou vyloučili. Podle vyšetřovatelů vraždil pravděpodobně muž, který zabil svou manželku, syna a poté ukončil i svůj život.

Vyšetřovatelé před domem ve Václavovicích, kde se tragédie stala.foto: ČTK/Petr Sznapka

Sousedé tvrdí, že rodina byla spokojená a muž nepůsobil, že by měl problém.

Podle policejního mluvčího to byli právě sousedé, kteří k domu v sobotu odpoledne přivolali hasiče a policisty, aby zatemněný dům otevřeli. Podle informací ČTK sousedy oslovil bratr zemřelého muže, který za rodinou přijel, protože nedorazila na rodinnou oslavu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám