Hlavní obsah

Velitele strážníků obviňují ze zpronevěry

Právo, Novinky, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM

Městská policie ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku funguje teprve od loňského listopadu a už má pořádný průšvih. Strážník pověřený jejím řízením, Tomáš R., údajně zpronevěřil desetitisíce korun. Radní ho okamžitě propustili a podali na něj trestní oznámení.

Foto: Zoo Brno

Až osmdesátikilová šelma vyroste z dnešního dvoukilového mláděte

Článek

Když ve Frenštátě loni zakládali městskou policii, prošli zájemci důkladnou prověrkou. Nechyběly ani pohovory s policejním psychologem. Nakonec výběrem nejlépe prošel 28letý Tomáš R.

"Postupem času jsme ale zjišťovali, že není vše, jak má být. Proto se nařídila kontrola a výsledek nás šokoval. Asi zešílel," uvedl frenštátský místostarosta Hanuš Vít (ČSSD). Policie věc šetří jako trestné činy podvodu a zneužití pravomoci veřejného činitele.

Kam zmizely peníze z pokut?

Velitel měl vylákat od ženy, která chtěla pracovat u městské policie, částku 7 100 korun jako zálohu na kurs strážníka. "Taková záloha se však nevybírá a muž peníze použil pro svou potřebu," uvedl novojičínský policejní mluvčí Pavel Kovařík s tím, že se šetří další velitelovy činy. Podle neoficiálních informací se mělo ztratit 27 100 korun z pokut a nejasnosti prý panují kolem používání služebního fotoaparátu.

Odvolaného velitele se v úterý nepodařilo zastihnout. "Velícího strážníka jsme pro hrubé porušení pracovní kázně propustili a zároveň podali trestní oznámení," dodal místostarosta. I on přiznal, že něco podobného po náročném prověřování kandidátů na velení neočekával.

"Skutečnost, že tak úspěšně prošel hustým sítem konkurzu, bude předmětem našeho šetření," dodal Vít. Vedením městské policie byla pověřena dosavadní strážnice Monika Jalůvková. "Bereme to jako selhání jednoho člověka, ne městské policie," uzavřel místostarosta. 

Reklama

Výběr článků

Načítám