Hlavní obsah

Ve věznici ve Stráži vypukl požár, evakuováno bylo několik desítek lidí

Česká Lípa
Aktualizováno

Ve věznici ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku v pondělí dopoledne hořelo. V hale vzplály matrace a přibližně stovka vězňů a zaměstnanců věznice musela být evakuována. Pět osob se zranilo. Za vznik požáru může zřejmě nepozornost při sváření.

Požár ve věznici ve StrážiVideo: Jaroslav Švehla, Právo

 
Článek

K požáru vyjely tři jednotky hasičů. V hale ve vnitrobloku věznice hořely molitanové matrace, objekt byl silně zakouřen.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Nad věznicí kroužil vrtulník a hlídal, zda vězni neutíkají.

„Pro hasiče bylo mimořádně komplikované dostat se do prostoru, protože dveře byly teplem zkroucené a museli je rozřezávat,“ sdělila Právu mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Kouře se nadýchalo pět lidí, tři zaměstnanci vězeňské služby a dva odsouzení, které ošetřila záchranná služba. Nad věznicí také hlídkoval vrtulník policie.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Nad věznicí kroužil vrtulník a hlídal, zda vězni neutíkají.

"V 08:47 zaznamenal hlásič požár v prostoru skladu pro výstroj odsouzených. Probíhaly tam svářečské práce na základě řádného příkazu," řekl ředitel věznice Simon Michailidis. Příslušníci vězeňské služby zjistili, že požár sami neuhasí, a proto povolali hasiče a také zdravotníky a policii. "Okamžitě jsme evakuovali všechny osoby přítomné v budově i v té vedlejší, což je přibližně 90 osob," doplnil ředitel.

Policie bude podle něj případ šetřit pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám