Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku hořel supermarket, škoda jde do miliónů korun

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezmála třímiliónovou škodu způsobil sobotní požár v supermarketu ve Frýdku-Místku. Plameny likvidovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů, požár poničil budovu i uskladněné zboží.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

O ohni v obchodě na ulici 1. máje se hasič dozvěděli ve 22.30 hodin. „Po příjezdu na místo hasiči okamžitě zahájili hasební práce na objektu ze dvou stran. Celkem byly nasazeny tři útočné vodní proudy, kterými se podařilo hasičům požár lokalizovat a následně i zlikvidovat,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Dodal, že celý supermarket byl silně zakouřen, proto hasiči během zásahu používali termokameru k vyhledávání skrytých ohnisek požáru a nasadili přetlakovou ventilaci k odvětrání prostor. „Celková likvidace požáru byla provedena po čtyřech hodinách od ohlášení,“ sdělil.

Až do rána zůstali na místě místní dobrovolní hasiči, aby požářiště ohlídali. Proč začalo v supermarketu hořet je předmětem šetření. V úvahu přichází žhářství, technická závada nebo nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

Podle policejních vyšetřovatelů bylo ohnisko požáru na zadní rampě prodejny, odkud se plameny rozšířily do vnitřních prostor supermarketu.  „Po uhašení byli na místo vysláni policejní chemici a služební pes, speciálně vycvičený na vyhledávání urychlovačů hoření,“ informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že vyšetřování příčin vzniku požáru si převzala kriminální služba, policisté šetří případ jako poškození cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám