Hlavní obsah

Vdova po mafiánském bossovi spáchala u Prahy sebevraždu

Právo, Radim Vaculík

Tragické osudy kolem zavražděného někdejšího romského šéfa podsvětí Antonína Běly (52) nekončí. V minulých dnech zemřela Bělova manželka Mária (77), která podle zjištění Práva spáchala sebevraždu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hrob někdejšího bosse podsvětí Antonína Běly na Olšanském hřbitově na snímku z 25. listopadu 2020

Článek

Policie její tělo našla podle informací redakce 9. listopadu ve vile Bělových v Úvalech u Prahy. Dva na sobě nezávislé zdroje Práva nyní potvrdily, že se žena o den dřív oběsila.

Rodinné sídlo se přitom ještě v říjnu snažila prodat, protože v něm nechtěla zůstávat sama. Na zahradě téhož domu přitom v dubnu 1996 několik dosud neznámých maskovaných mužů doslova rozstřílelo tehdejšího bosse Bělu více než třiceti ranami ze samopalů.

Soud zprostil Šrytra obžaloby z vraždy bosse podsvětí Běly

Krimi

Dodnes se spekuluje o tom, že si Bělovu smrt objednal jeho někdejší obchodní partner a ve své době šéf českého podsvětí František Mrázek. Ten se nakonec také stal obětí vraždy, když ho v lednu 2006 rovněž doteď neznámý pachatel zastřelil před budovou v Praze 4, tzv. „zámečku“, kde měl Mrázek své kanceláře.

Pohřeb Márie Bělové údajně zajistil zmocněnec rodiny, který se nyní stará o její majetek, protože jediný dědic, syn Jaroslav, sedí za mřížemi kvůli drogovým deliktům a opakovanému porušení zákazu řízení.

Důkazy o vraždě policisty prý míří na šéfa podsvětí

Krimi

Samotný smuteční obřad s uložením rakve v rodinné hrobce na pražských Olšanských hřbitovech se konal v pondělí 23. listopadu, paradoxně v den, kdy by Bělová oslavila své 78. narozeniny.

Kvůli vraždě jejího manžela byli původně obžalováni dva někdejší policisté Pavel Šrytr a Ján Kaco, přičemž první jmenovaný v minulosti působil jako Bělův osobní strážce a v době smrti svého bývalého zaměstnavatele už pracoval jako Mrázkův bodyguard. Středočeský krajský soud ale oba muže pro nedostatek důkazů osvobodil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám