Hlavní obsah

Vadily mu nářky opilé dívky, tak ji zbil větví. Soud mu potvrdil 6,5 roku

– Praha
Novinky, kub

Vrchní soud v Praze ve středu v odvolacím jednání potvrdil trest 6,5 roku vězení Romanu Lomozovi (45), který loni v listopadu napadl ve squatu u Libeňského mostu mladou ženu větví. Státní zástupce žádal trest dříve uložený Městským soudem v Praze zpřísnit. K tomu ale odvolací soud nepřistoupil zejména kvůli polehčující okolnosti, že Lomoz trestný čin vzápětí po jeho spáchání sám oznámil na policii a sháněl pomoc pro zraněnou ženu.

Foto: Novinky

Roman Lomoz u městského soudu (10. června 2019)

Článek

Rozhodnutí je pravomocné, lze pouze podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Městský soud poslal Lomoze do vězení letos v srpnu, proti verdiktu se odvolal státní zástupce kvůli výši trestu, obžalovaný odvolání nepodal.

Žalobce navrhoval delší vězení hlavně kvůli trestní minulosti Lomoze, kterého soudy v minulosti trestaly již 14x kvůli krádežím i násilí. Rovněž soudní znalci měli o možnosti nápravy obviněného pochybnosti.

Lomozovi hrozil až dvanáctiletý trest. Soudce odvolací instance Jiří Lněnička výši vězení potvrdil. „Trest se sice jeví jako poměrně mírný, není ale nepřiměřeně mírný," uvedl s tím, že ve prospěch Lomoze hrály dvě okolnosti – Lomoz se krátce po činu šel udat na policii, přičemž sháněl pomoc pro zraněnou dívku, a poškozená neutrpěla vážné následky.

Otřes mozku, zbité ruce i nohy: Soud rozplétá napadení ženy v pražském squatu

Krimi

Obžalovaný podle vyšetřovatelů brutálně napadl větví šestadvacetiletou ženu loni v listopadu. Poškozená měla otřes mozku, zbité ruce i nohy. Důvodem byla podle svědectví hádka, dívka prý byla Lomozovi protivná, protože si stále stěžovala opilá na svůj alkoholismus a celkově životní situaci. Sám byl podle kriminalistů pod vlivem povzbuzující drogy pervitinu.

Lomoz v minulosti při hlavním líčení nevypovídal, závěrečného slova se vzdal i před vrchním soudem. Součástí rozsudku je také trest za sedm krádeží potravin a dalšího zboží v supermarketu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám