Hlavní obsah

V tramvaji je bomba, utahoval si muž z policistů v Ostravě. Může dostat i osm let

Právo, plk
Ostrava

Bombami v ostravských tramvajích vyhrožoval telefonicky na tísňových linkách 112 a 158 sedmatřicetiletý muž z Ostravy. Před policisty se ale nadlouho neukryl, ti jej nyní obvinili z šíření poplašné zprávy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek.

Článek

Operační střediska tísňových linek zaměstnal muž ve čtvrtek 22. října večer opakovaně. „Anonymně nejdříve volal na tísňovou linku 112 a poté několikrát na tísňovou linku 158 o umístění nástražného výbušného systému v tramvajích v Ostravě. Muž řekl operačním důstojníkům čísla tramvají, na kterých mají být připevněny bomby. Policistům pak dal čas dvě hodiny na jejich zlikvidování, a když je nenajdou, dojde k explozi,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Kvůli výhrůžkám zalarmovali policisté také hasiče a záchranáře, zkontrolovali nejen tramvaje, ale i zastávky a jejich okolí včetně trolejbusů. „Umístění bomby se nepotvrdilo. Anonymovo jednání si vyžádalo také evakuaci několika osob,“ uvedla.

Za vyhrůžku bombou ve vlaku osm let vězení, potvrdil Nejvyšší soud

Krimi

Když policisté autora telefonátů vypátrali, zjistili, že jej znají. Muž byl totiž za anonymní výhrůžky už odsouzen. „Při zadržení vykázala orientační dechová zkouška u muže hodnotu přes 2,5 promile alkoholu v dechu,“ informovala Michalíková. Soud poslal muže do vazby, nyní mu hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám