Hlavní obsah

V převrácené cisterně se zranili tři hasiči

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Habrovany

Tři zranění hasiči jsou výsledkem nepovedené kondiční jízdy hasičů z Drnovic na Vyškovsku. Řidič hasičského vozu měl být ohrožen předjíždějícím osobním autem, úhybný manévr skončil převrácením cisterny.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na silnici z Habrovan do Nemojan na Vyškovsku. Podle vyjádření vyškovské policejní mluvčí Ivy Šebkové měla v případu sehrát svou roli devatenáctileté řidička Škody Octavie.

„Podle dosavadních informací měla Octavie předjíždět cisternu. Podle některých svědků měla řidička osobního auta svou jízdou ohrozit řidiče cisterny. Ten se lekl a v obavě z kolize strhl řízení na pravou krajnici,“ řekla mluvčí. Auto hasičů vyjelo ze silnice do příkopu a převrátilo se. Skončilo částečně na vozovce.

Vůz hasičů nedopadl dobře

Pro již bezmála historický trambus Škoda 706 z vybavení dobrovolné jednotky nedopadla nehoda dobře, na převráceném voze se dokonce utrhla zadní náprava.

„Uniklé provozní kapaliny jsme zasypali sorbentem. Cisterna ležela na levém boku a částečně zasahovala do silnice," potvrdil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Dva vyprošťovací jeřáby profesionálních hasičů pak notně poškozený trambus naložily na valník.

Zranění tří hasičů z vozu byla jen lehká. Nejeli k ostrému výjezdu ale na kondiční jízdu, kterou musí řidiči hasičů pravidelně absolvovat, aby neztratili zručnost při ovládání těžkého vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám