Hlavní obsah

V Praze na Spořilově masivně unikal plyn, hrozil výbuch kanalizace

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Velký únik plynu zaměstnal v neděli večer na pražském Spořilově nejen plynaře, ale také několik jednotek hasičů. Unikající plyn se dostal do kanalizace, kde hrozila exploze.

BEZ KOMENTÁŘE: Únik plynu na pražském SpořilověVideo: Novinky

 
Článek

Únik plynu hlásili obyvatelé Bojanovické ulice už v neděli ráno. Přivolaní plynaři označili pravděpodobné místo úniku a začali kopat. Žádný plyn ale v místě neunikal. Do stejné ulice vyjeli opět večer, a to společně s několika jednotkami hasičů a s hlídkami policie. Lidé v okolí, ale i v domě a v garážích totiž opět cítili silný zápach plynu.

Plynařům se při druhém výjezdu podařilo najít místo, odkud plyn unikal. Navíc v kanalizaci naměřili jeho nebezpečnou koncentraci. „Podle všeho plyn unikl do kanalizace, kde je již překročena mez výbušnosti,“ doplnil velitel zásahu. Reálně tak hrozilo, že by mohl plyn v kanalizaci explodovat, případně začít hořet.

K domu natáhli hasiči preventivně hadice. To pro případ, že by opravdu došlo k požáru či explozi. Vše ukončili až plynaři, kteří bagrem vyhloubili výkop a únik plynu zastavili. Hasiči museli mimo jiné odvětrat přilehlý panelový dům i garáže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám