Hlavní obsah

V Praze hořela střecha paneláku, hasiči dům evakuovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na sídlišti v Nových Butovicích v Praze hořela v neděli večer střecha panelového domu. Vzňalo se 70 balíků lepenky. Požár se rozšířil na plochu o rozměrech 15 krát 30 metrů. Policisté celý osmipatrový dům evakuovali a zcela uzavřeli ulici Suchý vršek, řekla pražská policejní mluvčí.

Článek

Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek. Hasiči s požárem bojovali z automobilových žebříků, ale i vnitřkem budovy.

Při požáru se lehce zranil jeden muž, nadýchal se kouře.

"Jde o komplikovaný zásah, hasiči budou na místě zřejmě delší dobu," uvedla večer mluvčí Eva Kropáčová. Požár se podařilo zlikvidovat kolem osmé hodiny večer.

Z domu muselo odejít asi sto lidí. Okolo panelového domu v podvečer posedávaly skupinky evakuovaných. "My jsme přijeli a za chvíli to začalo hořet. Policie nám doporučovala, ať nahoru nechodíme, ale my jsme tam museli pro nevidomého psa," řekl jeden z obyvatel domu Petr Joza.

Střechu opravovali dělníci

Na střeše domu pracovali dělníci a je možné, že požár způsobili právě oni.

Požární vyšetřovatel zatím nechtěl o příčinách spekulovat. Vše je prý otázkou dalšího vyšetřování. Svědci ale reportérovi ČTK na místě řekli, že před požárem na střeše pracovali dělníci, kteří opravovali krytinu.

Kvůli zajištění průjezdu cisteren s vodou uzavřeli policisté i přilehlou ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám