Hlavní obsah

V Praze havaroval autobus MHD, skončil na boku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražských Dolních Měcholupech v ulici K Dubečku havaroval v pondělí odpoledne autobus MHD, leží v příkopu opřený o bok. Ze zhruba desítky cestujících byli tři zraněni, jsou při vědomí. Lidem z autobusu pomáhali hasiči. Uvedli to mluvčí pražské policie, hasičů a záchranné služby Jan Daněk, Martin Kavka a Jana Poštová. Kvůli vyproštění autobusu byla ulice zhruba dvě hodiny uzavřena, autobusy jezdily odklonem.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu v pražských Dolních MěcholupechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Profesionální hasiči u nehody zasahovali podle mluvčího Kavky v 15:25. „Autobus se po nehodě ocitl na boku na straně dveří a sedm cestujících tak bylo zablokováno. Hasiči jim pomohli vystoupit a tři zraněné osoby transportovali do vozu ZZS. Po zadokumentování případu PČR bylo místo nehody zajištěno proti vzniku požáru,” dodal.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Havarovaný autobus v pražských Dolních Měcholupech.

„Nehoda si podle prvotních informací vyžádala tři lehká poranění,” doplnila Poštová. Podle ní jde o dvě ženy a jednoho muže. „Převezli jsme je do vinohradské nemocnice na ortopedii. Asi pětačtyřicetiletá žena měla úraz ruky, pětapadesátiletá úraz nohy a asi čtyřicetiletý muž úraz kolene,” upřesnila mluvčí.

Nehoda se stala kolem 15:00. Po dobu vyproštění autobusu byla silnice uzavřená a autobusy MHD jezdily odklonem, provoz byl znovu obnoven v 17:13, uvedl dopravní podnik. Událostí se zabývají dopravní policisté, zjišťují okolnosti dopravní nehody, dodal Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám