Hlavní obsah

V Olomouci hořela skladovací hala

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Škodu předběžně odhadovanou na tři miliony korun způsobil rozsáhlý požár, který v úterý časně ráno zasáhl skladovací halu na Černé cestě v Olomouci. Nikdo nebyl zraněn, z blízké ubytovny však muselo být evakuováno 30 lidí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár skladovací haly v Olomouci.

Článek

Požár vypukl před čtvrtou hodinou ranní. Na místě zasahovalo devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. „Při jejich příjezdu hořela budova o rozloze zhruba 10x40 metrů. Ihned zahájili hašení třemi proudy a zároveň bránili rozšiřování požáru na druhou polovinu budovy. Tu se podařilo uchránit,“ sdělila Právu mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Kvůli rozsáhlému požáru bylo rozhodnuto o evakuaci 30 lidí. „Vzhledem k tomu, že v době příjezdu policejní hlídky již hořely i větve mezi zahořelou budovou a přilehlou budovou ubytovny, policisté kvůli zajištění bezpečnosti rozhodli o evakuaci 30 osob na dobu zhruba půl hodiny. Poté, co nebezpečí pominulo, se obyvatelé ubytovny vrátili zpět,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár skladovací haly v Olomouci.

Hasiči rozebrali část střechy a dřevěné konstrukce domu, aby se dostali ke skrytým ohniskům hoření a mohli je uhasit. Objekt kontrolovali také termokamerou. Před 7. hodinou požár lokalizovali.

„Hasiči zde budou až do večerních hodin, takže byl na místo povolán i týlový kontejner, který zasahujícím jednotkám zajišťuje zázemí,“ doplnila Balážová. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám