Hlavní obsah

V mlékárně ve Stříbře unikla kyselina dusičná

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbro (Tachovsko)
Aktualizováno

V mlékárně ve Stříbře na Tachovsku unikla v pátek časně ráno z poškozené nádrže kyselina dusičná. Podle hasičů jí bylo zhruba 600 litrů. Z objektu strojovny se kyselina nedostala, hasiči preventivně evakuovali 11 lidí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Zásah hasičů v mlékárně ve Stříbře

Článek

Hasiči postupně zachytili žíravinu do záchytné jímky a částečně ji neutralizovali pomocí sody. Žádné zranění není podle mluvčího hasičů Petra Poncara hlášeno, preventivně ale bylo evakuováno 11 administrativních pracovníků.

„Další postup si zajistí firma, které technologie patří. Hasiči ještě odvětrávají celý objekt a laboratoř Třemošná měří případné koncentrace. Nyní se zjišťuje, kdy bude možné pustit zaměstnance zpět do firmy a obnovit provoz," sdělil ČTK Poncar.

Výbuch na Českolipsku: jeden z těžce zraněných zemřel

Krimi

Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů, dorazila i chemická jednotka. Hasiči museli pracovat v přetlakových oblecích a dýchací technice. „Zřízeno bylo i dekontaminační stanoviště,” upřesnil Poncar.

Reklama

Související témata:

Související články

V Novém Bydžově unikl etylacetát

Etylacetát, organická látka, která se využívá jako rozpouštědlo, odlakovač nebo i ochucovadlo, unikl v pondělí kolem půl jedné odpoledne do podnikové...

Výběr článků

Načítám