Hlavní obsah

V liberecké přehradě nalezena mrtvola s batohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Mrtvý člověk byl v pondělí ráno nalezen náhodným chodcem v přehradě v Liberci - Harcově. "Jde o dvaapadesátiletého muže z Trutnova," sdělil Novinkám Ladislav Horáček z policejního ředitelství v Liberci.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.10.2016. FINÁLE ŠKOL 2016 v orientačním běhu. ZŠ a MŠ B. Dvorského. Na startu radí Roman Olša, ZŠ MUDr. Lukášové.

Článek

"K přehradě jsme vyjeli před 07:45 i se speciálním člunem," uvedl jeden za zasahujících hasičů. Utopenec ležel na hladině asi tři metry od břehu u hráze přehrady. Mrtvý byl oblečený a na zádech měl batoh. Na mrtvole lékař ani kriminalisté neobjevili předběžně žádné stopy násilí. "Dobu a příčinu smrti určí až nařízená soudní pitva," dodal Horáček.

Podle hrázného Martina Vrchovského na přehradě někdo zahyne téměř každý rok. Loni začátkem srpna například záchranáři v harcovské nádrži objevili tělo sedmadvacetiletého cizince.

Muž byl se dvěma krajany v restauraci a rozhodl se, že přehradu přeplave, aby ji nemusel obcházet. Z jednoho břehu na druhý to bylo asi 150 metrů, cizinec je přesto nepřekonal a utopil se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám