Hlavní obsah

V Klokočí na Přerovsku hořela v noci stodola

Právo, jr

Rozsáhlý noční požár stodoly a zemědělské techniky likvidovali hasiči několik hodin v noci na neděli v Klokočí na Přerovsku. Hořelo vybavení a množství uskladněného sena a slámy.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Rozsáhlý požár likvidovali v noci na neděli hasiči v Klokočí na Přerovsku.

Článek

„Plameny, praskání a záři bylo možné pozorovat již z velké dálky a přijíždějícím hasičům bylo zřejmé, že je čeká fyzicky náročný výkon v extrémním horku. Plochou se jednalo o poměrně rozsáhlé hoření, délka postiženého objektu je téměř 50 metrů. K snadnější likvidaci jednotky požářiště rozdělily do dvou úseků, k lokalizaci v prvopočátku využily pěti hasebních proudů,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Jiskra z traktoru zapálila na Vysočině sto metrů dlouhý stoh, škoda půl milionu

Krimi

Místní dobrovolní hasiči zřídili čerpací stanoviště s nádrží u hydrantu v obci. Na místo dorazila i posádka zdravotníků, která se ujala obyvatelky po psychickém kolapsu. Po asi devadesáti minutách se hasičům podařilo zabránit šíření požáru, dalších několik hodin dohašovali menší ohniska a vynášeli slámu a seno.

Příčinou zřejmě nedbalost

Oheň poškodil i různou zemědělskou techniku. Majitelé škodu prozatím vyčíslili na částku přesahující milion korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v Klokočí na Přerovsku.

„Příčinou vzniku požáru bude s největší pravděpodobností nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Při intenzivním ochlazování se podařilo zabránit rozšíření požáru na několik dalších stavení,“ sdělil Hošák.

Reklama

Výběr článků

Načítám