Hlavní obsah

V kauze úplatků za byty v Havířově padlo obvinění

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Zaměstnance havířovské Městské realitní agentury Ivana Lucáka stíhá policie za to, že si letos na jaře řekl o úplatek od sedmadvacetiletého muže, který žádal výměnu svého obecního bytu.

Foto: Alena Hönigová
Článek

Kvůli schůzce, o které v červnu informovalo Právo, policie tento týden 38letého Lucáka obvinila z trestného činu přijímání úplatků. V rozhovoru, který si nahrával sedmadvacetiletý Milan Šopor skrytým diktafonem, Lucák podle informací Práva hovořil o tom, že peníze měly být určeny pro členy komise, která výměny městských bytů schvaluje.

"S manželkou jsme si podali žádost o výměnu městského bytu za jiný. Zaměstnanec Městské realitní agentury, která spravuje obecní byty, se strašně divil, že mám ještě jeden družstevní byt a tvrdil, že jsem měl ze zákona povinnost ihned po svatbě nahlásit se k manželce. To je ale samozřejmě nesmysl, já přece můžu mít družstevních bytů tolik, kolik chci. Prostě se snažil uměle vyrobit nějaký problém a znejistit mne," řekl Právu v červnu Šopor.

Dodal, že poté, co byl požádán o úplatek, věc okamžitě nahlásil policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám