Hlavní obsah

V Karlových Varech shořela střecha domu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Střechu třípatrového domu v ulici Na Vyhlídce v Karlových Varech, který obývají bezdomovci, zničil v noci na čtvrtek požár. Hasiči při likvidaci požáru uvnitř objektu nikoho nenašli.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požárem zasažený dům.

Článek

„Hořet zde začalo ve čtvrtek v půl třetí ráno,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal, podle kterého byla střecha při příjezdu hasičů celá v plamenech. Na první pohled se sice jednalo o starý neobývaný dům, podle oznamovatele ale uvnitř přespávají bezdomovci.

„Při průzkumu všech tří pater hasiči uvnitř nikoho nenašli. V prostoru pod střechou nalezli pouze matrace a další věci bezdomovců. Ty museli vyházet ven z domu, aby se dostali ke všem skrytým ohniskům,“ popisoval Kasal s tím, že na místě zasahovaly tři jednotky hasičů se čtyřmi cisternami a automobilovým žebříkem.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu do hodiny od nahlášení. „Museli rozebrat část střešní konstrukce. Požářiště pak hlídali až do ranních hodin,“ uvedl mluvčí hasičů.

„Pravděpodobnou příčinou je podle vyšetřovatele požárů nedbalost,“ dodal Kasal. „Výše škody je zatím v šetření,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám