Hlavní obsah

V Karlových Varech někdo navrtal 15 stromů a nalil do nich naftu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dosud neznámý pachatel navrtal v minulých dnech patnáct javorů na parkovišti před obchodním domem Lidl v Karlových Varech-Rybářích. Do děr pak nalil naftu. Zjevným úmyslem pachatele je stromy zahubit.

Foto: Policie ČR

Poškozené javory.

Článek

„Ve středu bylo na policejní služebnu v Karlových Varech-Rybářích přijato oznámení, že na parkovišti před obchodním domem Lidl v ulici Dolní Kamenná se nachází několik stromů, které jsou navrtané,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Zuzana Týřová.

„Na místo byla vyslána policejní hlídka. Ta zjistila, že na místě je patnáct stromů, které jsou navrtané na kmeni těsně nad zemí a nad kořeny stromů a jsou polité v oblasti vrtů neznámou tekutinou,“ pokračovala mluvčí.

Podle informací Práva jde s největší pravděpodobností o naftu.

„Toto místo je dosti frekventované, a to především návštěvníky obchodního domu, ale také pejskaři. Karlovarští policisté tak žádají veřejnost o pomoc při pátrání po dosud neznámém pachateli, který se měl tohoto činu dopustit,“ dodala Týřová s tím, že jakékoliv poznatky, které by jim pomohly k dopadení pachatele, je možné volat na linku 158 nebo se obrátit na nejbližší policejní služebnu.

Podle informací Práva se nejedná o první podobný případ v lokalitě. Před časem byly podobně navrtány a zality naftou tři vzrostlé břízy stojící na druhé straně okružní křižovatky ve směru k řece Rolavě. Jeden ze vzrostlých javorů, který roste před reklamní plochou, byl navíc neodborně ořezán o větve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám