Hlavní obsah

V Janovicích na Ostravsku shořel sklad slámy

Právo, den

Celkem 12 hasičských jednotek zasahovalo v noci na sobotu v Janovicích, místní části Olbramic na Ostravsku. Hořel tam sklad slámy. Hasiči od plamenů museli ochránit 400 krav. Plameny napáchaly škodu za 1,5 miliónu korun, naštěstí nebyl u požáru zraněn.

Foto: HZS MSK

Požár skladu slámy na Ostravsku likvidovalo 12 hasičských jednotek.

Článek

„O požáru bylo operační středisko informováno v pátek před půl osmou večer. Už při příjezdu hasičů na místo hořel celý objekt o půdorysu přibližně 15 krát 30 metrů. V bezprostřední blízkosti bylo ustájeno 400 krav, hasiči se proto nejprve zaměřili na to, aby zabránili ohni rozšířit se směrem ke zvířatům, což se jim povedlo,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS MSK

Požár hasiči dostávali pod kontrolu ještě v sobotu ráno.

Plameny kromě uskladněné slámy pohltily i nakladač a zničily konstrukci skladu s plechovou střechou a zděnými štíty. „Napáchaly škodu za 1,5 miliónu korun,“ upřesnil Kozák.

Požár se podařilo lokalizovat pět minut před půlnocí, zlikvidován však v sobotu ráno ještě stále nebyl. „Na místě zůstalo pět hasičských jednotek, které dohašují především vyvezenou slámu. Událost šetří hasičští i policejní vyšetřovatelé,“ shrnul Kozák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám