Hlavní obsah

V Hradci Králové hořela část opuštěného paneláku, který slouží bezdomovcům

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

V Hradci Králové ve čtvrtek krátce před čtvrtou hodinou odpoledne vzplála část opuštěného paneláku, kde přebývají místní bezdomovci. Hořet začaly věci bezdomovců, hasiči však nikoho uvnitř neobjevili. Zásah profesionálové využili k výcviku dobrovolných hasičů z okolí.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár opuštěného paneláku v Hradci KrálovéVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Požár zachvátil jednu z místností ve třetím patře skoro po tři desetiletí neobývaného zchátralého paneláku nedaleko královéhradeckého centra. Z hořící místnosti a okenního rámu plameny šlehaly až několik metrů do volného prostoru.

Hasičům se podařilo požár, za přihlížení početného publika zvědavých návštěvníků sousedního bazénu, zlikvidovat během půl hodiny. „Patrně chytly věci zanechané na místě bezdomovci. Byl tam nějaký stůl, židle a kupa harampádí, které budeme postupně likvidovat,“ sdělil ředitel královéhradeckých krajských hasičů generál František Mencl.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Hasiči likvidují požár ruiny v sousedství královéhradeckého kongresového centra Aldis.

Požár vznikl patrně z nedbalosti vlivem náhlého vzplanutí po delší čas doutnajících věcí bezdomovců. Záchranáři v objektu, kam se dostali oknem pomocí vysokozdvižné plošiny a později vykopnutými vstupními dveřmi, nikoho neobjevili.

Požár využili k výcviku dobrovolných hasičů

Šestipatrový dům byl původně plánován jako hotel pro účastníky kongresů a veletrhů v Kongresovém centru Aldis, které stojí naproti. Objekt však nestačili stavbaři po roce 1990 dokončit a zchátral dřív, než začal sloužit původnímu účelu.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Hasiči likvidují požár ruiny v sousedství královéhradeckého kongresového centra Aldis.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Hasiči likvidovali požár ruiny v sousedství královéhradeckého kongresového centra Aldis.

Vyrabovanou ruinu, která se stala častým rejdištěm bezdomovců, společnost Aldis podle informací Práva nedávno prodala jedné stavební firmě. Bezdomovci vstupují do objektu nejčastěji některým z oken v přízemí.

Požár využili královéhradečtí profesionální hasiči k výcviku dobrovolných kolegů z okolí. „Povolali jsme je na místo, ať se pocvičí,“ potvrdil jeden z hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám