Hlavní obsah

V Harrachově hořel penzion Elizabeth, zřejmě ho někdo zapálil

– Harrachov • Aktualizováno

Škodu za dva milióny korun způsobil čtvrteční požár penzionu Elizabeth v Harrachově na Semilsku. Oheň likvidovalo sedm hasičských jednotek. Nikdo nebyl zraněn, objekt byl prázdný. Hasiči mají podezření, že penzion někdo úmyslně zapálil.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči se domnívají, že penzion někdo úmyslně zapálil.

Článek

Hasiči dostali hlášení o požáru kolem 20:45, v tu dobu už byl celý objekt v plamenech. Na místo vyrazilo sedm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Policie hasiče upozornila na to, že zhruba 40 metrů od penzionu je plynový zásobník, který ale oheň neohrozil. "Hasičům se podařilo požár lokalizovat v deset hodin večer," uvedla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Škoda dosáhla částky dvou miliónů.

Kvůli likvidaci požáru museli hasiči prorazit plechovou střechu penzionu, potřebovali objekt odvětrat a zlepšit viditelnost. Ještě v noci hasiči prohledávali s termokamerou budovu a hledali další ohniska požáru. Poslední jednotka opustila místo až v pátek v 02:30.

Foto: HZS Libereckého kraje

Škoda dosáhla částky dvou miliónů.

„Dopoledne bude probíhat došetření požáru. Kvůli podezření na úmyslné zapálení bude na místo povolán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám