Hlavní obsah

Domu na Žižkově se propadl strop. 14 lidí museli evakuovat

– Praha

V obytném domě na pražském Žižkově se ve čtvrtek pozdě večer propadla část stropu pod půdou. Hasiči z objektu dočasně evakuovali 14 lidí, nikdo nebyl zraněn.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád stropu v domě na ŽižkověVideo: Novinky

 
Článek

Strop půdy se podle prvotních informací mohl propadnout kvůli přetížení. Dům se totiž rekonstruuje a na půdě, kde se strop propadl, byly uskladněny různé věci.

„Původně ohlášený výbuch plynu se nepotvrdil,” napsali hasiči. Na místo přijely čtyři jejich jednotky a také chemická služba z Petřin. K dispozici měli vyprošťovací kontejner se stabilizačním vybavením, povolali také evakuační autobus.

Policisté ulici uzavřeli. Dům musel prohlédnout přivolaný statik, který posléze povolil návrat evakuovaných lidí zpátky domů.

„Po dohodě se statikem odlehčíme konstrukci podlahy na půdě domu,” uvedli hasiči na Twitteru před 00:30. O půl hodinu později informovali o ukončení zásahu. Evakuovaní lidé se mohli vrátit do svých bytů.

Foto: Hasiči Praha

Hasiči a policisté zasahují na Žižkově přede domem, kde se propadl strop.

„Původně ohlášený výbuch plynu se nepotvrdil," doplnil Kavka.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, trosky z propadlého stropu spadly na schodiště v domě. Na první pohled tak následky mohly připomínat výbuch.

Záchranáři na místo vyslali velkokapacitní speciál Atego. Ten však nakonec nebyl zapotřebí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám