Hlavní obsah

V červnu zemřelo na českých silnicích 64 lidí, téměř dvakrát víc než loni

Za červen zemřelo při dopravních nehodách v Česku 64 lidí, téměř dvakrát více než loni. V červnu 2016 bylo mrtvých 36. Celkový počet obětí za první pololetí tohoto roku dosáhl 231, o osm více než za stejné období roku 2016, řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Červen je zatím nejtragičtějším měsícem roku, podle Lercha se na nárůstu počtu zemřelých podepsalo počasí.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meziroční zvýšení počtu obětí nehod v červnu o 28 zvrátilo dosavadní celkový pokles počtu mrtvých oproti loňsku. Zemřelých ubylo letos oproti roku 2016 v únoru, březnu a květnu, v dubnu byl počet mrtvých za oba roky stejný. Ještě ke konci května tak bylo mrtvých letos od začátku roku 167, což bylo oproti loňsku o 20 méně.

K prudkému nárůstu množství tragických nehod v červnu přispělo podle ředitele dopravní policie letní počasí. „Na silnicích se proto objevovalo více chodců, cyklistů a motorkářů, tedy těch nejzranitelnějších účastníků provozu. A nehod s jejich účastí tak výrazně přibylo,” uvedl.

Například chodců v červnu zemřelo při nehodách 16, což byl stejný počet jako obětí mezi řidiči osobních aut.

Nejtragičtějším dnem letošního června i celého roku byla minulá sobota 24. června, kdy na silnicích zahynulo devět lidí. Také v pátek 16. června byl zaznamenán vysoký počet úmrtí, a to šest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám