Hlavní obsah

V Brně se prodávala marihuana přímo v trafice

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Když kuřivo, tak pořádné. To si zřejmě řekl provozovatel trafiky v brněnské části - Sever, které se také někdy říká brněnský Bronx. A tak se mimo sortimentu výrobků z tabákových plantáží zásobil kuřivem, které je sice rovněž návykové, ovšem český zákon ho zakazuje. Marihuanou.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na šestatřicetiletého trafikanta si posvítili ke konci minulého týdne specialisté z brněnského policejního toxi týmu. Získali totiž poznatky o podivném stánku s tabákem a především o podivném chování lidí, kteří v něm nakupují. Číst se zřejmě zákazníkům vůbec nechtělo, a co je ve světě nového, je asi také nezajímalo.

Při bližší obhlídce stánku policisté zjistili, že se tam prodává zejména alkohol a cigarety - noviny v sortimentu úplně chyběly - a hlavně že někteří z nakupujících praktikují poněkud zvláštní způsob chování. Téměř se nasoukají do okénka, aby vzápětí od stánku odešli.

„Právě tyto mladé klienty pak o kus dál policisté zkontrolovali a skutečně u nich našli balíček se sušenou rostlinou drtí. Orientační test neomylně prokázal přítomnost zakázané látky. Kriminalisté potom zadrželi prodavače a na místo přivolali i majitelku stánku. Ta po zjištění stavu věcí souhlasila s jeho prohlídkou,“ uvedl k neobvykle drzému příkladu prodejce policista Pavel Šváb.

Kriminalisté pak objevili několik balíčků s marihuanou a zejména pečlivě vedené účetnictví a 14 tisíc korun oddělených od běžné tržby. Muž putoval do policejní cely, za přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy mu hrozí až 5 let ve vězení.

Kromě toho o nestandardních obchodních vztazích majitelky a prodavače informovali policisté i patřičné úřady. Případ se nadále vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám