Hlavní obsah

V Brně hořel dům, hasiči evakuovali několik desítek lidí

– BRNO

Několik desítek lidí evakuovali v noci na čtvrtek hasiči při požáru obytného domu v Přízové ulici v Brně. Záchranáři museli ošetřit asi 20 osob, většina z nich se nadýchala kouře a jsou v brněnských nemocnicích.

Článek

"Je tam jedno podezření na zlomenou nohu, jedna podvrtnutá noha, zbytek je nadýchání zplodinami," řekl Novinkám tajemník městské části Brno-střed Radovan Novotný.

Dalších asi 60 obyvatel bylo odvezeno na radnici městské části Brno-střed. "Ubytovali jsme všechny obyvatele u nás na radnici ve společenské místnosti," řekl Radovan Novotný a pokračoval: "Počítáme s tím, že ještě v průběhu dne se vrátí do svých bytů. Situaci komplikuje jen to, že zatím nemůžeme najít majitele domu."

Požár zničil jeden z bytů, jeden poškodil a ostatní jsou zakouřené. Hořet začalo kolem 02:00 v bytě v přízemí, dům museli opustit všichni jeho nájemníci. "Některé byty mají vylomené dveře, jak se na obyvatele v noci dobývali záchranáři," dodal ještě Radovan Novotný.

Nájemníci se už vracejí zpět

"Během čtvrtečního dopoledne se začaly už rodiny vracet do svých bytů. Některé jednají s majitelem domu o případném náhradním ubytování," řekl Novinkám tiskový mluvčí městské části Brno-střed Roman Burián. "Protože dům je soukromý, tak my můžeme poskytnout postiženým jen sociální pomoc. To znamená příspěvek na nové doklady, případně dočasné umístnění dětí do speciálních zařízení."

Na místě policisté ohledávají požářiště a hledají příčiny požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám