Hlavní obsah

V Bohumíně se otrávila plynem matka se synem

Právo, plk
Bohumín

Bezvládná těla rodičů a syna našli policisté a záchranáři v pondělí dopoledne v zahradní chatce v Bohumíně. Záchranářům se podařilo zachránit život pouze 65letému muži, jeho o dva roky mladší manželka a 40letý syn se zřejmě přiotrávili propan-butanem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragické události došlo na Šunychelské ulici v Novém Bohumíně. O otrávené rodině, která v malé zahradní chatce přebývala, se policisté dozvěděli před krátce 10. hodinou. „V zahradní chatce byla nalezena tři těla,“ potvrdila mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Podle zasahujícího lékaře byla matka se synem už mrtvá, otec byl ale při jejich příjezdu při vědomí. „Jevil známky podchlazení, byl při vědomí a komunikoval. Záchranářům uvedl, že v chatce topili propan-butanovým vařičem,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Zdravotníci postiženému podali léky a kyslík a převezli ho na interní JIP v Bohumíně.

„Pravděpodobnou příčinou smrti byla otrava propan-butanem, neboť v chatce byl nalezen propan-butanový přímotop bez plamene a na místě byl cítit plyn,“ popsala policejní mluvčí s tím, že kdy došlo k otravě, policie zjišťuje. „Máme indicie, že rodina byla viděna naposledy v pátek. Přes víkend už ne,“ uvedla a dodala, že vyšetřovatel nařídil u obou obětí zdravotní pitvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám