Hlavní obsah

V Bečvě našli lidskou kostru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Zhruba rok staré pozůstatky člověka objevili pracovníci Povodí Moravy v Hranicích na Přerovsku při pracích v okolí řeky Bečvy. „Po totožnosti mrtvého policie pátrá. Předpokládá, že by mohlo jít o někoho z pohřešovaných,“ řekla ve čtvrtek mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová. Za jakých okolností zemřel, by měla zjistit nařízená pitva.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kosterní pozůstatky našli pracovníci Povodí Moravy minulý pátek při práci v porostu náletových dřevin mezi cyklostezkou a hlavní pozemní komunikací na Smetanově nábřeží.

„Na místě se nález potvrdil a podle vyjádření odborníků se zde nacházely přibližně rok. Prozatím nebyla osoba ztotožněna, ale v současné době pracujeme s variantou, že by se mohlo jednat o osobu, která je vedena v registru pohřešovaných,” uvedla mluvčí.

Policie zatím ani neupřesnila, zda šlo o muže či ženu. „Dále byla nařízena soudní pitva v Ústavu soudního lékařství Olomouc k objasnění příčiny úmrtí a k vyloučení cizího zavinění. Na případu nadále pracujeme,” doplnila policejní mluvčí.

Žena při sportu na Písecku našla jedenáct lidských lebek

Krimi

Povodí Moravy v březnu nedaleko místa nálezu začalo budovat nová protipovodňová opatření, která mají poskytnout městu ochranu až na úroveň padesátileté povodně. Na obou březích vyrostou protipovodňové zídky a hrázování. V souvislosti se stavbou pracovníci už od začátku měsíce na břehu Bečvy odstraňují keře a náletové dřeviny, v plánu je i kácení dřevin a následná výsadba.

Reklama

Výběr článků

Načítám