Hlavní obsah

V areálu Koh-i-noor v Praze hořelo, hrozil únik chemikálií

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V areálu továrny Koh-i-noor v Praze 10 vypukl ve čtvrtek večer krátce před 20.00 požár. Začala hořet střecha bývalé zinkovny. Kvůli chemikáliím hrozil únik nebezpečné látky, proto byl krátce vyhlášen třetí poplachový stupeň. Zhruba po hodině se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu.

BEZ KOMENTÁŘE: V areálu bývalé továrny Koh-i-noor v Praze hořeloVideo: Novinky

 
Článek

"Na místo vyjelo celkem 13 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Hořela střecha o rozměru 4x4 metry. Hasiči nasadili čtyři vodní proudy, dva po střeše a dva vnitřkem budovy, kterými se podařilo požár lokalizovat a následně i zlikvidovat," řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Pro Novinky Petr Kubica

Požár v pražských Vršovicích

Přímo pod hořící střechou se nacházelo 100 litrů kyseliny chlorovodíkové, u které hrozil únik. Kvůli velkému množství hasičských jednotek byl vyhlášen III. stupeň požárního poplachu.

"Díky včasné likvidaci požáru se podařilo zamezit  jak rozšíření požáru na vedlejší střechu, tak případnému úniku kyseliny. Celá událost se obešla bez zranění. Zaměstnanci opustili objekt ještě před naším příjezdem," doplnila Adamcová.

Foto: Novinky

V areálu továrny Koh-i-noor v Praze hořelo.

Práci hasičům komplikoval příliš slabý tlak v hydrantech, vodu proto museli dovážet kyvadlově v cisternách. Kvůli požáru byla na několik desítek minut uzavřena Vršovická ulice ve směru do centra.

Reklama

Výběr článků

Načítám