Hlavní obsah

V areálu chemičky v Kralupech hořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRALUPY NAD VLTAVOU

V areál chemičky Kaučuk v Kralupech nad Vltavou hořela v sobotu odpoledne budova sušičky. Požár nikoho nezranil a hasiči jej dostali pod kontrolu za dvacet minut. Oheň způsobil škodu asi 150 tisíc korun.

Článek

Mluvčí společnosti René Keller řekl, že nikdo nebyl zraněn a podle prvního sledování neunikly do okolí nebezpečné látky. Příčinou požáru byla zřejmě technická závada," řekl mluvčí středočeských hasičů. Do technologie se podle něj pravděpodobně dostal cizí kovový prvek a kvůli tomu se zvýšila teplota, nebo se zajiskřilo. V sušičce jsou linky, na nichž se suší pneumatiky, na jejich výrobu se používá kaučuk.

Na místo se sjeli kromě firemních hasičů i profesionální hasiči z Kralup, sbor dobrovolných hasičů i jednotka hasičů Českých drah. Později na místo vyslali také chemickou laboratoř, která se snažila zjistit, zda oheň nebo jeho následky znečistily ovzduší.

Dodávky zákazníkům nejsou podle Kellera ohroženy. "Ve skladech společnosti je dostatečné množství zboží a v provozu jsou další dvě sušící linky," uvedl. V sušárně Kaučuku hořelo také loni v červnu. Nikdo tehdy nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám