Hlavní obsah

Utonulého našli až druhý den

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PASOHLÁVKY

Pokus o přeplavání Velké laguny u kempu Merkur u obce Pasohlávky na Břeclavsku byl osudný pro šestačtyřicetiletého muže z Brněnska. Utonul ve středu přibližně v půl sedmé. Pokusy o nalezení a záchranu byly marné.

Článek

"Muž plaval z jednoho břehu na druhý. Podle svědků se několikrát ponořil pod vodu a již nevyplaval. Ihned jej začali hledat rodinní příslušníci na loďce, ale bohužel ho nenašli. Proto byli přivoláni záchranáři, policisté i hasiči, kteří muže hledali ze člunu, ale neúspěšně.

Na místo se dostavili také policejní potápěči, ale i ti museli ve večerních hodinách pátrací akci přerušit pro nevhodnost podmínek," uvedla tisková mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Skupina policejních potápěčů začala ve čtvrtek dopoledne znovu pátrat po utonulém. Potápěči byli v blízkosti bójky, kde byl podle svědků nešťastník viděn naposledy na hladině, když jeho tělo asi o deset metrů dál najednou vyplavalo samo. Připadla jim jen smutná povinnost předat tělo k ohledání lékaři.

"Chci odpoledne oslovit návštěvníky kempu rozhlasem a apelovat na jejich rozvahu. Tyto případy jsou buď pod vlivem alkoholu nebo se jedná o přecenění sil. Obzvláště v těchto vedrech může být takové plavání riskantní," řekl vodní záchranář Jiří Kočí, který patří do týmu, zajišťujícího bezpečnost návštěvníků. Problémem je zejména alkohol. Party mladých se po posilnění alkoholem vypraví na další koupání a to může skončit tragicky. Nebezpečné může být už koupání pět metrů od břehu, opilý se může utopit i na mělčině," varuje Kočí.

Na Břeclavsku se letos jedná o druhý případ utonutí. Smutné prvenství patří šestadvacetiletému rybáři z Blanenska, který utonul v Nových Mlýnech. V kempu u Pasohlávek utonul i loni jeden návštěvník, jednalo se o mladíka, který si šel zaplavat v podnapilém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám