Hlavní obsah

Útočník zmlátil v autě na Zlínsku postiženého muže. Zpacifikovali ho svědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Jednačtyřicetiletého tělesně postiženého muže napadl v srpnu na Zlínsku 40letý útočník. Recidivista si s ním nejprve povídal v hospodě, pak ho ovšem bezdůvodně zmlátil v jeho autě. Zpacifikovali ho hosté restaurace.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Oba muži se spolu setkali na konci srpna v rekreačním středisku ve Valašských Kloboukách, kde zasedli spolu s ostatními u stolu v restauraci. Povídali si a popíjeli. O chvíli později se muž na invalidním vozíku cítil unavený a odebral se do svého auta, aby si odpočinul.

Muž v autě usnul a vzbudil ho hlasitý křik. „Uviděl přicházet svého nového známého z restaurace, který byl značně rozčilený a křičel na něho. Nestihl se už před ním ve vozidle zamknout. Agresor začal muže sedícího ve vozidle bezdůvodně bít pěstmi do obličeje i těla a vyhrožoval mu zabitím,“ vylíčila v úterý mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Předtím už napadl dva lidi

Napadený křičel o pomoc, takže za ním přispěchali lidé z restaurace, kteří útočníka zpacifikovali. Přivolaní policisté pak zjistili, že 40letý agresor předtím napadl už dva lidi v podniku. Dechová zkouška ukázala 1,1 promile alkoholu v dechu. Útočník skončil v cele, napadený muž byl ošetřen na místě.

„Recidivista, který byl za násilnou trestnou činnost již šestkrát soudně trestán, se k napadení přiznal. Policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování,“ uzavřela Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám