Hlavní obsah

Muž na Plzeňsku zastřelil svého bratra, pak jej našli oběšeného

• Aktualizováno

Policisté v neprůstřelných vestách a se samopaly zasahovali v neděli vpodvečer v obci Radějovice na severním Plzeňsku. Muž tam střelnou zbraní zaútočil na svého bratra, který následkům zranění podlehl. Sám útočník byl později nalezen mrtev, spáchal sebevraždu.

Mluvčí policie Eva Červenková v RadějovicíchVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Ke střelbě došlo zhruba kolem půl sedmé. Podle reportéra deníku Právo, který na místo dorazil o něco později, střelba následovala po blíže neupřesněné rozepři mezi bratry.

Podle dobře informovaného zdroje šlo o starší sourozence (zhruba 60 a 70 let), kteří bydlí každý na jiném místě obce. Důvodem konfliktu byly údajně rodinné spory. "Všechny nás to tady šokovalo. Střelec je bývalý zdravotník,” řekl Právu zdroj z obce.

Útočník po incidentu z místa uprchl. Krátce nato jej policisté podle informací Práva nalezli oběšeného v lese.

„Střelec byl nalezen mrtev. Nebezpečná situace pominula,“ potvrdila mluvčí policie Eva Červenková, která bez dalších podrobností dodala, že pravděpodobný pachatel spáchal sebevraždu. Vyšetřování převezmou krajští kriminalisté.

Uzavřená obec

Na místě zasahovalo zhruba dvacet policistů v neprůstřelných vestách a ozbrojených samopaly, doprovázeli je psovodi a nad obcí kroužil vrtulník s termovizí. Obec byla neprodyšně uzavřena.

Radějovice jsou částí Přehýšova. Je tam 27 domů a v roce 2011 tam trvale žilo 52 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám