Hlavní obsah

Usmíření muži v Kladně nevyšlo. Dárky létaly vzduchem a on sám skončil ve vazbě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Ve vazbě nakonec skončil muž v Kladně, který se podle svých slov přišel usmířit se svou bývalou přítelkyní. Žena dárky od něj odmítla, což ho rozčílilo a napadl ji. Policie muže již dříve ze společného bydliště vykázala a měl rovněž zákaz ženu kontaktovat, protože jí vyhrožoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Ke konfliktu došlo v úterý odpoledne na křižovatce ulic Pražská a U Výtopny. Devětadvacetiletá žena se s mužem na jeho výzvu sešla, protože ji vytrvale kontaktoval a vyhrožoval jí.

„Muž vyhledal svoji bývalou přítelkyni, aby jí předal dárky a došlo ke smíření v jejich vztahu,“ uvedla mluvčí policie Jana Šteinerová.

Muž se snažil o schůzku i přesto, že mu policie nařídila minulý týden na základě vyhrožování a neshod s partnerkou, aby odešel ze společného obydlí a ženu ani nekontaktoval.

„Vzhledem k tomu, že od něj žena nechtěla přijmout žádné dárky, muž se rozčílil a začal ji tahat za rukáv bundy. Poté dárky rozházel po zemi a jeden po ženě hodil a zasáhl jí. Neustále ji slovně napadal vulgárními výrazy a vyhrožoval ublížením na zdraví. Poškozená byla velmi rozrušená,“ popsala mluvčí.

Hrozí mu až čtyři roky vězení

Agresor vyhrožoval dál i po příjezdu policejní hlídky, kterou přivolali svědci události. „Protiprávní jednání se nadále stupňovalo, a jelikož se obdobného chování dopustil i v minulém týdnu, vznikla důvodná obava, že v tom bude pokračovat,“ upřesnila Šteinerová.

Policisté podezřelého spoutali a přepravili ho do policejní cely, soud ho v pátek poslal do vazby. „Policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu vydírání,“ dodala mluvčí. Obviněnému hrozí v případě odsouzení až čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám