Hlavní obsah

Únosci podnikatele Brunclíka se přiznali k vraždě

Právo, Novinky, Ladislav Schejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYSOKÉ MÝTO

Zadržení muži Milan V. (25) a o rok starší Martin R. se přiznali k únosu a vraždě třiatřicetiletého podnikatele Stanislava Brunclíka z Vysokého Mýta. Zabili ho dříve, než dostali výkupné, které už z části stačili utratit.

Foto: Archiv Nadačního fondu Hanky Kynychové

Děti z Humpolce s Hankou Kynychovou, Kateřinou Fingralovou, Míšou Kuklovou a svými lektory

Článek

Při domovních prohlídkách u obou vrahů, kteří jsou ve vazbě, nalezla policie zbývající část z dvou a půl miliónu výkupného. Výkupné muži požadovali na otci zavražděného a ten jim ho požadovaným způsobem - vyhozením z vlaku - předal. Je zřejmé, že Brunclík byl zavražděn ještě před požadováním výkupného.

Zda způsobila smrt injekce lihu, nebo zda se podnikatel udusil v kufru auta, ukáže pitva. "Mohu potvrdit, že se oba podezřelí k vraždě pod tíhou důkazů přiznali a s vyšetřovatelem poměrně dobře spolupracovali," řekla Právu mluvčí Správy Policie ČR v Hradci Králové Lenka Klouzová.

Jeden se pokusil zabít

Jeden z mužů se sice v cele předběžného zadržení pokusil o demonstrativní sebevraždu, ale není v ohrožení života. K dalším podrobnostem případu se Klouzová odmítla vyjádřit.

"Konečné slovo v kauze bude mít výsledek soudní pitvy zavražděného," zdůraznil soudce Okresního soudu v Hradci Králové Pavel Trejbal. Podle zdrojů Práva došlo k zavraždění Stanislava Brunclíka na chatě jednoho z únosců. Jednu lihovou injekci mu údajně bodli do plic a druhou do hrudní kosti.

"Jde o rychlou toxikaci, která při velké koncentraci prakticky okamžitě zabíjí," řekl Právu pardubický toxikolog Pavel Bartoš. Na vraždu se dvojice údajně připravovala několik měsíců.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie je prý na stopě únosců podnikatele

Policie je na horké stopě únosců podnikatele Stanislava Brunclíka. Uvedl to v neděli pro Právo šéf východočeského vyšetřovacího týmu pplk. Jan Švejdar....

Výběr článků

Načítám