Hlavní obsah

Údajný loupežník odešel od soudu bez trestu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nepovedená loupež, při kterém se z rychle nabytých peněz pachatel moc dlouho neradoval, projednával ve čtvrtek Krajský soud v Brně. Policie z loupeže vinila Michala Vlčana, který ve svých třiceti letech není žádné neviňátko, jeho trestní rejstřík je hustě popsán. Nicméně soud k jeho usvědčení neměl dostatek důkazů.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Michala Vlčana přivedla k soudu z vězení eskorta.

Článek

V červenci loňského roku se vracela Věra Schreiber z Rakouska do Brna. Byla si v tamní bance vyzvednout na 40 000 eur, které získala prodejem majetku v Rakousku. Za utržené peníze si chtěla pořídit v Brně byt. Vezl ji její dobrý známý a rozhodli se zastavit na benzínce u Mikulova.

„Obžalovaný na parkovišti přiskočil k poškozené, kterou strhl na zem a z ruky jí vytrhl kabelku s finanční hotovostí. Pak se dal na útěk,“ řekl v obžalobě státní zástupce. Jenže loupežník daleko neutekl. V blízkém parku se totiž zrovna procházeli cestující z autobusu, kteří si před cestou na dovolenou dali poslední přestávku na českém území.

„Vracel jsem se k autobusu a viděl jsem lidi, jak tam pobíhají, říkal jsem si - asi si hrají na honěnou. Ale pak jsem slyšel, jak volají chyťte zloděje. A ten člověk se vyřítil přímo proti mě, tak jsem po něm skočil, srazil jsem ho na zem a řek mu, ať pustí kabelku,“ popsal svůj neohrožený zásah Aleš Suchý. Dopadený zloděj se ale rychle vzpamatoval, kabelku pustil a vzal nohy na ramena.

Při identifikaci jeden ze svědků s jistotou poznal ve Vlčanovi pachatele. Před soudem si ale již nebyl naprosto jistý. „Protože jediný přímý důkaz, který soud měl nebyl stoprocentní, nezbylo než zprostit Vlčana obžaloby,“ vysvětlil při odůvodnění zprošťujícího verdiktu soudce Jiří Stýblo.

Reklama

Výběr článků

Načítám