Hlavní obsah

Učitel napadl žáka, dostal výpověď

– Kladno
Právo, rap

Okamžitou výpověď dostal učitel střední průmyslové školy v Kladně poté, co napadl jednoho ze žáků. Incident se stal minulý týden a upozornily na něj Kladenské listy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pedagog, který podle výpovědí studentů nebyl mezi žáky příliš oblíbený, napadl jednoho z chlapců ve třídě, kde právě učil. Podle žáků si zasedl na jednoho z chlapců, druhý se ho zastal a vztahy mezi nimi a učitelem byly na bodu mrazu.

Napětí vyvrcholilo minulý týden, kdy učitel údajně přišel k chlapci, křičel na něj a pak ho několikrát uhodil pěstí do obličeje. K případu se vyjádřil na internetu i ředitel školy Miroslav Dundr. „Došlo k fyzickému napadení studenta ze strany vyučujícího. Student to oznámil zástupci ředitele, který hocha poslal na lékařské ošetření a posléze jej doprovodil na policii, kde vše oznámili,“ popsal ředitel, který v tu chvíli nebyl ve škole přítomen.

Ředitel: Žádný pedagog nemůže takhle jednat

Hned druhý den dal však učiteli výpověď. „Bylo to s okamžitou platností. Žádný pedagog nemůže takhle jednat,“ uvedl ředitel školy ve svém komentáři.

Případem se nyní zabývá policie a bude záležet na ní, jak celou situaci vyhodnotí. Zda jako trestný čin, nebo jako přestupek, který by pak předala kladenskému magistrátu k dořešení.

Výběr článků

Načítám