Hlavní obsah

Ubodaná žena ležela doma na posteli

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Jako oběť podivných policejních praktik při vyšetřování brutální vraždy vystupoval v pátek před senátem Krajského soudu v Brně 40letý Aleš Zukal z Brna, který čelí obžalobě, že zavraždil svou 59letou invalidní matku. Vražda se podle obžaloby stala loni v polovině září v bytě obžalovaného v Podpísečné ulici v Brně, kde Zukal žil. Do bytu za ním přišla jeho matka, kterou její přítel údajně vyhodil z domu.

Článek

"Obžalovaný v afektu zlosti napadl svou matku 17. září v podvečer, kdy jí zasadil do břicha tři rány nožem dlouhým 17 centimetrů. Poškodil jí játra a další životně důležité orgány. Žena zemřela na místě na selhání srdce kvůli velké ztrátě krve," uvedl v obžalobě státní zástupce Ivan Hrazdira.

Matku prý našel když se vrátil ze záchytky

Obžalovaný muž, kterého policisté zadrželi ihned po činu na místě, však odmítl, že by matku napadl, i když připustil, že s ní neměl rozhodně jednoduchý život a to už od útlého mládí. Uvedl, že v kritickou dobu nebyl doma, a když se domů vrátil ze záchytky po stavu těžké opilosti, kdy zapíjel lék neurol alkoholem, tak už matku našel mrtvou. Co se stalo údajně neví a od té doby je ve vazbě, aniž by se mohl dovědět něco o její smrti.

"Krátce před její smrtí jsem byl pro ni v obchodě ukrást láhev myslivce a pak jsem byl opilý, takže jsem se dostal na záchytku. Když jsem přišel domů, tak jsem ji našel ležet na pohovce. Hlavu měla vyvrácenou dozadu. Vzal jsem ji do náruče, abych se přesvědčil, co se stalo. Měla vyhrnuté tričko a na břiše rány, které připomínaly čáry tlustou fixou. Já jsem z toho byl vyděšený, vyběhl jsem z bytu a nic víc nevím," uvedl Zukal.

Muži hrozí až patnáctiletý trest

Pak dodal, že běžel na policii protože si zabouchl klíče od bytu, ale nikdo mu nechtěl pomoci. Tak prý řekl, že asi zavraždil matku a až potom se o něj začali policisté zajímat. "Já bych matce nikdy neublížil, i když mě štvala, ale byla to matka. Nikdy jsem nebyl agresivní, když jsem se opil, spíš mě to v tom okamžiku bylo všechno jedno," dodal muž, který si už odseděl trest za poškozování policejního auta v opilosti.

Líčení bude pokračovat výslechy dalších svědků a znalců, kteří by měli dát odpověď na to, zda si Zukal vymýšlí, aby ze sebe odvrátil hrozící vysoký trest až 15 let vězení nebo zda mluví pravdu a vraždu má na svědomí někdo jiný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám