Hlavní obsah

U Prahy se zřítil vrtulník. Oběťmi jsou dva starší lidé

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Záchranáři a hasiči zasahovali v úterý odpoledne u pádu vrtulníku u obce Dobřichovice v okrese Praha-západ. Vrtulník spadl před druhou hodinou odpoledne, při nehodě zemřeli dva lidé.

Nehoda vrtulníku u DobřichovicVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Máme nahlášený pád malého vrtulníku,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Tereza Fliegerová. „Vrtulník spadl z výšky asi 90 metrů mezi obcemi Dobřichovice a Karlík,“ potvrdila mluvčí policie Michaela Richterová.

„Dvě osoby utrpěly zranění neslučitelná se životem. Záchranáři jim bohužel už nemohli pomoci, na místo byl přivolán koroner,” uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Policie později doplnila, že oběťmi jsou Češi staršího věku. V případu byla nařízena soudní pitva.

Podle zveřejněných fotografií šlo o ultralehký rekreační dvoumístný stroj Heli-Sport CH-77 Ranabot. Příčiny pádu a další okolnosti bude vyšetřovat Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a policie.

Na Kladensku havaroval vrtulník

Krimi

Malý vrtulník spadl i minulý čtvrtek dopoledne na malém letišti u obce Velká Dobrá u Kladna. Ve vrtulníku byli dva lidé, jeden utrpěl zranění.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Havarovaný vrtulník u Dobřichovic

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Místo pádu vrtulníku

Foto: ZZS Středočeského kraje

Havarovaný vrtulník u Dobřichovic

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Místo pádu vrtulníku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám