Hlavní obsah

U Prahy narazil autobus do stromu. Tři lidé zahynuli, mezi zraněnými jsou děti

– Praha • Aktualizováno

Autobus se v pátek odpoledne na pomezí Prahy a Středočeského kraje nedaleko Horoměřic srazil s autem a následně narazil do stromu. Podle záchranné služby tři lidé zemřeli, zraněných je 45, z toho pět je ve vážném stavu. Mezi zraněnými jsou i děti.

Nehoda autobusu nedaleko Horoměřic u PrahyVideo: Jiří Forman, AKTU.cz

 
Článek

Nehoda se stala na silnici 240 kolem čtvrté hodiny odpoledne. Jde o rovný úsek mezi Horoměřicemi a serpentýnami, kterými se sjíždí do Prahy. Příměstský autobus má v průměru kapacitu zhruba 80 míst k sezení i stání.

Havaroval linkový autobus dopravní společnosti Arriva. „Došlo k nehodě Škody Superb a autobusu, který následně narazil do stromu. Jeden mrtvý je z auta, dva z autobusu. Příčiny nehody zatím neznáme,“ řekla Novinkám mluvčí policie Monika Schindlová. Mezi oběťmi je i řidič autobusu.

Záběry hasičů z nehody autobusu u HoroměřicVideo: Hasiči Praha

„Máme tam hlášeno více zraněných, někteří jsou zaklíněni,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Foto: HZS Praha

Vážná nehoda autobusu

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová uvedla, že byl aktivován traumaplán, což znamená větší počet zraněných. „Až třicet lidí je zraněných. Z toho dva museli záchranáři uvést do umělého spánku a se zraněním hlavy převézt do nemocnice,” řekla Novinkám Poštová.

Později záchranáři upřesnili, že ze dvou pacientů, které museli lékaři uvést do umělého spánku a na umělou plicní ventilaci, je jedno dítě. Celkem se zranilo 45 lidí, pět z nich je ve vážném stavu, 10 má středně těžká zranění, 30 lehká.

Záchranáři rozvezli zraněné do traumacenter pražských nemocnic. Zranění lidé z autobusu skončili v péči lékařů v motolské či střešovické nemocnici.

Na místo kromě 11 sanitek vyjeli z Prahy také tři lékaři a speciální automobil Atego, který pojme více zraněných.

Foto: HZS Praha

Vážná nehoda autobusu

K havárii vyjeli také středočeští záchranáři, kteří tam poslali šest sanitek, informovala jejich mluvčí Petra Effenbergerová.

Foto: Jiří Forman/aktu.cz

Nehoda autobusu u Horoměřic

Silnice je uzavřena. Kromě hasičů z Prahy zasahovali u nehody i středočeští hasiči.

Zhruba čtyřicetiletý řidič autobusu pracoval u firmy Arriva asi půl roku, řidičskou praxi měl delší. Řidičce superbu bylo podle policie 22 let. Hasiči nyní havarovaný autobus vyprošťují. Vrtulník s termovizí propátrával okolí a hledal případné další zraněné cestující. Nikoho však nenašel. Uzavírka silnice a vyšetřování podle odhadu policie potrvá zhruba do půlnoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám