Hlavní obsah

U domu královéhradeckého hejtmana hořelo auto, mohlo jít o žhářství

Právo, Vladislav Prouza
Hradec Králové

Vůz Ford Fiesta patřící bývalé manželce královéhradeckého hejtmana a senátora Lubomíra France (ČSSD) shořel v noci na pondělí u společného domu bývalých manželů v Broumově. Vůz vzplál pod přístřeškem u domu. Vyšetřovatel hasičů nevyloučil cizí zavinění.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Sociální demokrat Lubomír Franc

Článek

Škodu na patnáct let starém autě vyčíslila policie na dvacet tisíc korun. „Nevylučujeme ani cizí zavinění,“ řekla k požáru mluvčí policie v Náchodě Eva Prachařová.

Hejtman, který je čerstvě rozvedený a dům společně s exmanželkou vlastní a obývá, odjel z Broumova v neděli večer do Hradce Králové, kde střídavě bydlí. „Šlo skutečně o staré auto nemající takřka žádnou hodnotu. Hrozilo však, že by se požár mohl přenést na nedávno dostavěný dům,“ okomentoval událost Franc.

Rozšíření požáru, který v pondělí okolo 01:30 nahlásil Francův soused, naštěstí hasiči stačili včas zabránit. Franc nepovažuje požár rodinného vozu za přímý útok proti vlastní osobě. Požáru prý nepředcházely žádné vyhrůžky. „Požáru skutečně nepředcházelo nic, co by ho nějakým způsobem logicky předcházelo. Nikdo mi ani verbálně nevyhrožoval. Nemám pro to v současné chvíli racionální vysvětlení. Zkrátka si to nedovedu vysvětlit,“ řekl Novinkám Franc.

„Mohlo jít o nějakou hloupost nebo klukovinu,“ doplnil Franc, který při posledních krajských a senátorských volbách obhájil post hejtmana a navíc získal křeslo senátora za náchodský obvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám