Hlavní obsah

U Buchlova muž spadl ze skály, letěl pro něj vrtulník

Právo, ČTK, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvaapadesátiletý muž se v sobotu dopoledne zranil při pádu ze skály u obce Břestek na Uherskohradišťsku. Zraněného muže transportoval vrtulník do nemocnice, sdělila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační snímek

Článek

Nehoda se muži stala krátce před 11:00. „Při výšlapu u obce Břestek ve směru na Buchlov spadl několik desítek metrů ze skály. Jeho pád oznámili svědci, mezi nimiž byla i zdravotní sestra, která muži poskytla první pomoc,” uvedla Javoříková.

Hasiči zraněného turistu naložili na nosítka a přenesli náročným terénem k více než 200 metrů vzdálené hospodě, kde poté přistál vrtulník letecké záchranné služby.

„Vrtulník zraněného muže transportoval do krajské nemocnice ve Zlíně,” uvedla Javoříková.

„S pánem to dopadlo velmi dobře. Má pouze otřes mozku a nějaké odřeniny a zhmožděniny po těle. U nás v nemocnici zůstane na úrazovém oddělení jeden až dva dny na pozorování,“ řekl Právu mluvčí krajské nemocnice ve Zlíně Egon Havrlant. Upřesnil přitom, že muž nespadl z výšky.

„Proběhlo to tak, že šel jako turista terénem a skutálel se po zhruba dvacetimetrovém svahu,“ poznamenal mluvčí „První informace pro záchranáře byla, že spadl snad nějaký horolezec, ale nakonec se ukázalo, že to byl jen turista, který se skutálel ze svahu,“ doplnil Havrlant.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám