Hlavní obsah

Třináctiletý chlapec se oběsil patrně kvůli šikaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku se oběsil třináctiletý chlapec. Důvodem k jeho sebevraždě mohla být šikana ze strany spolužáků. Případ vyšetřuje znojemská policie, její mluvčí však odmítl sdělit jakékoliv podrobnosti.

Foto: Archiv Pavlíny Gardianové

Pavlína Gardianová

Článek

Informovala o tom ve čtvrtek Česká televize (ČT) a televize Prima. Podle nepotvrzených informací ČT se školák v kůlně rodinného domu oběsil, protože neunesl narážky starších chlapců, kteří se mu vysmívali kvůli vadě řeči.

Také nevlastní otec chlapce připustil, že by důvodem jeho sebevraždy mohla být šikana. "Nemám žádné důkazy, nemohu nikoho podezřívat," dodal však v rozhovoru pro ČT.

Škola šikanu vylučuje

Smrt chlapce ve spojitosti s šikanou naopak vylučuje ředitelka školy Blanka Soukupová. "Vím, že jednou z variant je šikana. Já za sebe a za školu však tuto možnost naprosto vylučuji," řekla ČT pedagožka.

Podle spolužáků byl chlapec uzavřený a neuměl se bránit. Ředitelka školy ho charakterizovala jako průměrného žáka, se kterým nikdy nebyly žádné problémy.

Starosta obce Miroslav Kokoš řekl, že patrně vyšle do školy kontrolory. Situací ve škole a možnou šikanou se podle něj bude zabývat městská rada.

Reklama

Výběr článků

Načítám