Hlavní obsah

Tři dívky se poranily o nalezenou injekční stříkačku

ZLÍN

Tři dívky ve věku šest až sedm let se ve Zlíně poranily o nalezenou injekční stříkačku. Odhozenou ji našly ve středu večer na prostranství u restaurace v Divadelní ulici. Místo toho, aby o stříkačce řekly rodičům nebo ji vyhodily do koše, hrály si s ní na doktory.

Článek

Děvčata ošetřil lékař zínské Baťovy nemocnice. "Děti nyní přesto čeká několikaměsíční lékařské pozorování k vyloučení případné nákazy," uvedla mluvčí zlínských strážníků Šárka Škubalová.

Středeční případ je letos první, kdy se nějaké dítě ve Zlíně o stříkačku poranilo. Strážníci Městské policie Zlín spolu s pracovníky magistrátu pravidelně kontrolují dětská hřiště, pískoviště i přilehlé zelené plochy. Letos se zatím uskutečnilo 41 kontrol zaměřených na nebezpečný infekční materiál. Tři čtvrtiny z nich byly pozitivní a strážníci tak nalezli celkem 69 kusů použitých a volně odhozených injekčních stříkaček a jehel.

Počet odhozených jehel koresponduje s rostoucím počtem klientů zlínského K centra, které poskytuje bezplatné služby uživatelům drog a jejich blízkým osobám ve Zlíně a okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám