Hlavní obsah

Trať Praha - Plzeň bude v provozu až ve středu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vykolejení vlaku na trati Praha - Plzeň způsobily pravděpodobně špatně naložené vagóny. Souprava se dostala mimo trať v úterý ráno u Hořovic. Ke zprovoznění tratě dojde večer, spíše však zítra ráno. Novinky o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera s tím, že při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Foto: Michal Novák

Martin Šafařík je opravdu ve formě a můžeme se těšit i na spoustu festivalů

Článek

U Hořovic se převrátilo devět ze třinácti vagónů s betonovými panely. Trať bude zprovozněna až ve večerních hodinách.

Trať blokují dvacetimetrové betonové bloky, které se z vagonů vysypaly. Mezi Hořovicemi a Zdicemi byla zavedena náhradní autobusová doprava.

"Zatím nevíme proč vlak vykolejil. Je to trochu divné, ale žádný důvod v podstatě neexistuje," řekl Kučera. Nehoda se odehrála v mírné levé zatáčce a vlak jel poměrně pomalu. Nejpravděpodobnějším důvodem vykolejení tak zůstává nedostatečně připevněný náklad. Strojvedoucí uvedl, že si ničeho na kolejích nevšiml. Příčina nehody bude podle něj známa zhruba źa týden. 

Provoz vlaků na trati Plzeň - Praha v úseku Hořovice - Zdice je zastaven. Osobní vlaky budou v tomto úseku nahrazeny autobusy, mezinárodní rychlíky a expresy budou odkloněny mezi Prahou a Chebem na jiné tratě mimo Plzeň. Vnitrostátní rychlíky mohou být odkloněny na jiné tratě nebo nahrazeny ve vyloučeném úseku autobusy. Vlaky, které projíždějí úsek Hořovice-Zdice budou mít zpoždění, upozornil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám