Hlavní obsah

Traktorista jel na červenou, srážku s vlakem nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy
Aktualizováno

Tragédie se stala v pondělí odpoledne v Bezděkově na Klatovsku. Traktorista jel na červenou, na železničním přejezdu ho srazil osobní vlak. Čtyřiapadesátiletý muž nehodu nepřežil.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Čtyřiapadesátiletý traktorista zemřel při železniční nehodě na Klatovsku

Článek

K události vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému po 15. hodině. Policejní mluvčí Dagmar Brožová uvedla, že traktorista vjel na zabezpečený přejezd v době, kdy svítilo výstražné zařízení. „Následně došlo ke střetu s projíždějícím vlakem,“ dodala.

Andrea Divišová sdělila, že traktorista utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. Zdravotníci dále ošetřili sedm zraněných cestujících, strojvedoucího a vlakvedoucího z regionální soupravy. Sanitky je poté odvezly do Klatovské nemocnice. Podle mluvčího hasičů Michala Holečka bylo v osobním vlaku celkem 12 osob.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Čtyřiapadesátiletý traktorista zemřel při železniční nehodě na Klatovsku

Událost nadále šetří klatovští kriminalisté. Trať z Klatov na Domažlice zůstane zřejmě až do večera uzavřená. „Vlak po střetu vykolejil, bude proto potřeba ho dostat zpátky,“ zdůvodnil Holeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám