Hlavní obsah

Těžkooděnec před pražským derby rozbil obuškem ležícímu fanouškovi hlavu

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Na internetu se objevilo video zachycující krvavý incident při zásahu policistů během zásahu při fotbalovém utkání Sparta – Slavie z pondělí. Policista tam ranou obuškem na hlavě poranil ležícího fanouška Slavie. Strážce zákona je podezřelý ze spáchání trestného činu, případem se bude zabývat policejní inspekce.

Článek

Na zveřejněných záběrech je patrné, jak policisté přinutí zalehnout jednoho z fanoušků čelem dolů k zemi. Když zvedne hlavu, dostane od zasahujícího policisty ránu obuškem do hlavy, až na chodník začne stříkat krev.

Poté dá policista ležícímu muži ruce za záda a spoutává ho ve chvíli, kdy mu hlava leží v krvi.

O incidentu policisté získali informace a videozáznam den po bezpečnostním opatření, který začali analyzovat pracovníci Odboru vnitřní kontroly pražské policie.

Muž podal stížnost na zásah policisty

Ve čtvrtek se na oddělení vnitřní kontroly pražské policie obrátil sám poškozený muž, který podal stížnost proti zásahu policisty.

"Policisté dospěli k závěru, že je na místě podezření z trestného činu zneužívání pravomoci úřední osoby s nepřiměřeným použitím donucovacího prostředku," řekl v pátek odpoledne Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Doplnil, že případ policisté v pondělí předají k dalšímu šetření policejní inspekci.

Incident se odehrál u stadiónu pražské Sparty. Policie během pondělního zásahu informovala, že těžkooděnci museli kordonem oddělit příznivce obou týmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám