Hlavní obsah

Těhotná se vloupala oknem do hospody

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Doslova akrobatické kousky předvedla při cestě za vytouženým lupem 24letá žena v osmém měsíci těhotenství v noci na pátek ve Spytihněvi na Zlínsku. Zatímco jiné nastávající maminky se šetří, zlodějka neváhala při vloupání do restaurace opakovaně se protahovat úzkým okénkem dovnitř nebo šplhat po žebříku na namrzlou střechu.

Foto: Martin Tesařík

Malířka Renata Klogner Štolbová a poslední úpravy před vernisáží.

Článek

"To jsem si ani neuvědomila," krčila rameny mladá žena, když se jí po zadržení zaskočení policisté ptali, jestli zvláště při šplhání po žebříku nepomyslela na možná rizika a následné zdravotní komplikace pro sebe i dítě. "Těhotenství není nemoc. Pokud ho neprovází žádné komplikace, může žena dělat vše, na co se cítí. Vždyť dřív těhotné ženy do poslední chvíle klidně kopaly na poli a tam třeba i porodily. Zbytečně riskovat by ale nastávající matka přece jen neměla," komentoval to lékař porodnice zlínské Baťovy nemocnice.

Od policistů šla znovu krást

Žena nejprve ve čtvrtek večer ve spytihněvské hospodě rozbila okno od toalety a protáhla se dovnitř. Díky rychlému zákroku policistů nestihla ani nic ukrást a už skončila na policejní stanici v sousedních Napajedlích. "Po provedení všech služebních úkonů jsme ženu propustili. Před druhou hodinou po půlnoci jsme ale dostali hlášení, že se tam vrátila a vloupala se dovnitř znovu. Nejprve šla opět okénkem od WC. Majitel restaurace ale mezitím zamkl dveře, takže se nemohla dostat dál. Když dveře marně páčila, vylezla zase ven, přinesla si žebřík, vyšplhala ke střešnímu oknu, rozbila ho a pak vnikla dovnitř," popsal anabázi vytrvalé zlodějky zlínský policejní mluvčí Ivo Mitáček.

Vysloužila si obvinění

Když policisté ženu v hospodě zadrželi podruhé, měla už nachystané k odnesení větší množství bankovek a mincí a také cukrovinky. "Tentokrát způsobila škodu za 4 tisíce korun a byla již obviněna z krádeže," řekl Mitáček, podle nějž policisté ženu ze sousedního Kroměřížska znají již z minulosti. "Právě nedaleko spytihněvské restaurace se dříve dopustila krádeže hliníkových krytů světel z místního zahradnictví," podotkl Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám