Hlavní obsah

Taxikář v Třinci srazil chodce, ten zemřel

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec
Aktualizováno

Tragicky skončila v neděli časně ráno srážka fordu, vozidla taxislužby, s chodcem v Třinci. Sedmatřicetiletý muž nehodu nepřežil. K neštěstí došlo krátce před půl pátou ráno na Lidické ulici, poblíž čerpací stanice OMV.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Projíždějící vozidlo taxislužby zachytilo chodce, který náhle vstoupil do vozovky. Muž bohužel střet s automobilem nepřežil a na místě zemřel,“ potvrdil frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl muž po střetu s autem v bezvědomí, první pomoc mu poskytl svědek, který zahájil oživovací pokusy.

„Zasahující lékař potvrdil, že u muže došlo k selhání všech základních životních funkcí. Pacient utrpěl mnohočetná vážná poranění v oblasti hlavy, horních a dolních končetin,“ zhodnotil Humpl a dodal, že přes veškerou snahu všech přítomných se u muže nepodařilo srdeční činnost obnovit.

U osmapadesátiletého řidiče taxislužby provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní.

„Věc  převzali na místě policisté Služby kriminální policie a vyšetřování, budou zjišťovat přesné příčiny a okolnosti této tragické dopravní nehody,“ doplnil mluvčí s tím, že silnice byla na nezbytně nutnou dobu kvůli vyšetřování nehody uzavřena.

Její provoz byl obnoven před šestou hodinou ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám